Talentprofilering er den direkte vej til indsigt, udvikling og iscenesættelse af medarbejderne.

Få engagerede medarbejdere med vedvarende mentalt overskud, der er naturligt selvdrevne. Iscenesæt deres talenter ved hjælp af talentprofilering og feedback. Resultatet kan være medarbejdere, der ikke kan vente med at gå i gang med de opgaver, som er på deres to-do liste.
Indsigt i egne talenter kan øge performance og forebygge udbrændthed.
Medarbejderne lærer at tilpasse arbejdet og undgå udbrændthed.
Talentindsigt øger medarbejdernes engagement.
Brug af top-talenter øger livskvaliteten.
shape-divider-talentx

Christian Markedal

Founder
DigitalGuest
shape-divider-talentx
Vi arbejder bedre sammen med mere ro og confidence i hver enkelt medarbejder. Det helt konkret blevet nemmere for os at italesætte hinandens talenter og selv træde i karakter, når man ved at man har talent på det område. Eller trække sig en lille smule tilbage når man ved, at det er noget man ikke lige skal pille ved, fordi det gør mig træt. Alle siger, at det er begyndt at eje det, som de troede var svagheder, som noget positivt. Det synes jeg er ret magisk.
firtal-logo-black
pleo-logo-black
vestas-logo-black
scalefinance-logo-black
digital-logo-black
mindmill-logo-black
zoios-logo-black
ice-logo-black
løbeshop-logo-black

Effekterne af dette er utrolig veldokumenterede

Gallup har lavet en metaanalyse med 43 studier i 45 lande med et samlet
antal personer på 1.2 millioner medarbejdere og 49.495 business teams. Her så de på hvilke resultater virksomheder havde, når de anvendte en styrkebaseret tilgang.

talentx process
Studiet viste følgende resultater:

Fra 10 til 19%

Stigning af salg

Fra 14 - 29%

Højere profit

Fra 9 til 15%

Højere engagement blandt medarbejdere

Fra 3 til 7%

Højere engagement blandt kunderne

Fra 6 til 19%

færre udskiftninger i virksomheder med lav medarbejder omsætning 

Fra 10 til 19%

færre udskiftninger i virksomheder med høj medarbejder omsætning

Dine medarbejdere lærer at udnytte deres talenter

Når vi sætter os selv i den rigtige kontekst, øger vi vores performance og engagement. Tænk på den følelse, du får i kroppen, når du:

  1. ikke kan vente med at gå i gang med en opgave.
  2. mister tidsfornemmelsen, mens du er i gang.
  3. ikke kan vente med at gøre det igen, så snart du er færdig.

Når dine medarbejdere kender og forstår at iscenesætte deres talenter, bliver det lettere for dem at finde de opgaver og situationer, hvor netop den følelse hyppigst forekommer.

Det løfter deres engagement, øger performance og forebygger udbrændthed. Samtidig giver det medarbejderne værktøjer til at minimere den tid, de bruger på de drænende non-talenter, der stjæler deres energi.

Med indsigt i talenter er det meget lettere bevidst at sætte sig selv i flere positive scenarier og navigere udenom de uhensigtsmæssige.

Sådan foregår en session med
personlig TalentX-Feedback

Medarbejderen tager talentprofilen online på sin computer eller tablet. Det typiske tidsforbrug er mellem 20 og 40 minutter.

Når testen er taget, vil en TalentX-konsulent analysere profilen og sammensætningen af talenter, før der afholdes en individuel feedbacksession med medarbejderen.

Den personlige feedback kan have forskellig varighed afhængigt af formålet med samtalen. Samtalen vil typisk variere mellem 30 og 90 minutter, hvor det mest almindelige er 90 minutter. Her kan nuancerne i profilen og medarbejderens talenter virkelig foldes ud.

Samtalen har form som en nuanceret dialog med udgangspunkt i medarbejderen og dennes refleksioner.

Det taler vi typisk om under en talent-feedback

  • Hvad er dine styrker, og hvordan kan du bruge dem bedre end i dag?
  • Hvad er dine non-talenter, og hvordan kan du bedre omgås dem eller minimere tiden, du bruger dem?
  • Hvilke mønstre skaber dine talenter, og hvordan påvirker det de ting, du ønsker at opnå – på godt og ondt?
  • Hvilke blindspots og bias er vigtige for dig at kende for at få det optimale ud af dine talenter?
  • Hvilke opgaver skal du takke nej til for at iscenesætte dine talenter bedst muligt?
  • Hvilke kollegaer skal du alliere dig med for at skabe de bedst mulige synergier?

Talent x Investering = Styrke

Vi kan nok alle nikke genkendende til følelsen af at sidde kl. 11 om formiddagen og tælle minutterne til fyraften. Men med indsigt i vores talenter er det langt mere sandsynligt, at vi selv ud på eftermiddagen stadig har mentalt overskud og mod på vores opgaver.

Talenter er vores naturligt tilbagevendende tanke-, følelses- og adfærdsmønstre. De er vores mest naturlige evner, som vi kan anvende produktivt. Når medarbejderne kender til deres talenter og de blinde vinkler, de fører med sig, kan de effektivt træne talenterne over tid. Det betyder, at talenterne bliver til styrker og ultimativt kompetencer. 

Når vi gør vores talenter til styrker og kompetencer, får vi energi af at udføre vores arbejde. Så er det slut med at tælle minutterne, til vi kan forlade arbejdet og sætte kursen hjemad. En helt simpel formel kan hjælpe os med at blive endnu stærkere i det, der er allermest naturligt for os: Talent x investering = styrke.

Styrket selvindsigt giver bedre self-management

Selvindsigt er første skridt på vejen mod self-management. Med selvindsigt får vi forståelsen af, hvorfor vi gør og tænker, som vi gør – det er bare ikke altid nok til at tilpasse vores naturlige adfærd. Her har vi brug for nogle systemer, der fungerer som sidespejle til de blinde vinkler.

Vores adfærd kan være hensigtsmæssig i én kontekst og uhensigtsmæssig i en anden både for os selv og andre. At kende forskellene og handle efter dem er afgørende for at skabe effektivt self-management, og det kan dine medarbejdere opnå gennem en personlig feedback. Det kræver dog samtidig viljen til at tilpasse sin adfærd.

Indsigt giver udsyn – men kun handling giver forvandling.

At kende sin talentprofil er vejen til engagement på jobbet

Hver talentprofil er unik, da der er 34 forskellige talenter, som kan kombineres på mange forskellige måder. Det er vigtigt at forstå, at der aldrig har været nogen som dig, og der vil aldrig være nogen med præcis den samme talentprofil som dig. Derfor er det afgørende at kende nuancerne i din personlighed, da det kan hjælpe dig med at trives og være engageret på arbejdet samt opnå en høj livskvalitet i din personlige liv. Ved at identificere dine styrker og svagheder kan du bedre navigere i livet og finde ud af, hvor du vil være mest tilfreds og succesfuld.

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv kontaktet af en af vores specialister

Afhængig af hvad du er nysgerrig på, så finder vi den rette specialist som du kan tale med. Vi ved med talent at vi alle har forskellige styrker, så afhængig af hvad du er interesseret i at høre mere om - eller få hjælp til - så matcher vi dig med den rette person i TalentX.
Vores fantastiske team
medarbejder-boks
talentx-line-02vectorpaint

Vil du lære at rekruttere og udvikle medarbejdere og ledere med succes?

talentx-logo-sort
Forløs jeres fulde potentiale gennem talentudvikling og talentbaseret rekruttering. Engagerede og motiverede medarbejdere giver bundlinje, trivsel og forspring.
Cookie- og privatlivspolitik
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram