Ifølge HR-litteraturen kan medarbejderes trivsel og lykke defineres som subjektive oplevelser og funktion på arbejdet (van de Voorde, Paauwe, & van Veldhoven, 2012). Forskning peger på, at arbejde med styrker kan være en effektiv vej til øget trivsel og glæde.
Et af de første studier på området blev udført af Martin Seligman og kolleger, der gennem styrkebaserede interventioner fandt en stigning i deltagernes generelle glæde (Seligman et al., 2005). Lignende resultater blev fundet af Rene Proyer og kolleger (2015), der undersøgte 375 voksne over seks måneder. De opdagede, at arbejde med styrker førte til en mærkbar forbedring i oplevelsen af glæde.
Andre undersøgelser understøtter dette. Teri Rust og kolleger fandt i et kontrolgruppeeksperiment med 76 collegestuderende, at de, der arbejdede med styrker, oplevede større livsglæde end dem i kontrolgruppen (Rust et al., 2009). På samme måde viste et britisk studie af Alex M. Wood og kolleger (2011), at et langsigtet fokus på styrker reducerede stress, øgede selvværd og gav større vitalitet og positivitet.
Styrker skaber trivsel og et sundere arbejdsmiljø
Forskningen viser, at fokus på styrker ikke blot skaber glæde på individuelt plan, men også bidrager til en sundere og mere produktiv arbejdsplads.
Er du blevet nysgerrig på, hvordan du kan finde og arbejde med dine styrker?