Fokus på medarbejderes styrker er en strategi, der kan styrke både trivsel og arbejdsglæde.
Et studie af Forest og kolleger (2012) demonstrerede dette ved at lade medarbejdere arbejde med deres styrker gennem tre specifikke aktiviteter, mens en kontrolgruppe ikke modtog samme intervention. Resultaterne var tydelige:
- Deltagerne i forsøgsgruppen brugte deres styrker mere aktivt efter interventionen.
- Der blev rapporteret en højere brug af styrker blandt forsøgsgruppen sammenlignet med kontrolgruppen.
- Øget brug af styrker i forsøgsgruppen førte til en stigning i harmonisk lidenskab, hvilket igen resulterede i højere niveauer af velvære.
Andre studier underbygger betydningen af at arbejde med styrker på arbejdspladsen. Eksempelvis fandt van Woerknom et al. (2016), at dette kan reducere medarbejderfravær, især i virksomheder med høje arbejdskrav.
Arbejde med styrke øger trivsel
Desuden har Harzer og Ruch (2013) vist, at jo flere styrker en medarbejder anvender på jobbet, desto større er de positive oplevelser som arbejdsglæde, engagement og mening. Dette gælder på tværs af forskellige faglige miljøer og understreger, at styrkebaserede aktiviteter har en afgørende rolle for både trivsel og produktivitet.
At bringe medarbejdernes styrker i spil er derfor ikke blot en fordel for individet, men også en investering i arbejdspladsens samlede trivsel og effektivitet.
Er du blevet nysgerrig på hvordan man skaber et godt teamwork?