I et team er det næsten umuligt at undgå konflikter og uenigheder fra tid til anden. Folk vil se ting forskelligt og føle, at andre er trælse. 👀
Det kan være den optimistiske person, der synes, at den kritiske er en lyseslukker.
Det kan være den lavere scorende retfærdige, som frustreres over den højere retfærdige, hvor alt altid skal være lige efter bogen.
Det kan være den analyserende, der frustreres over, at den styrende hellere vil bestemme, end sikre at de rette data er brugt i beslutningen.
Det kan være den disciplinerede, der føler, at andre ikke har styr på deres detaljer.
Eksemplerne er mange – men frustrationen kommer ud fra vores eget perspektiv og den måde, vi ser verden på. 👀
Når først man kender sit eget perspektiv – og derefter andres – så kommer der ofte en forståelse for, hvorfor de er som de er.
Når vi begynder at forstå hinandens forskelligheder, så kommer der ofte en accept af dem – for nu kan vi sætte dem i scene, og de kan bidrage med noget, som vi ikke selv er gode til.
“𝐀𝐡𝐡, 𝐝𝐮 𝐞𝐫 𝐟𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐤 𝐢𝐤𝐤𝐞 𝐭𝐫æ𝐥𝐬 𝐨𝐠 𝐩å 𝐭𝐯æ𝐫𝐬 – 𝐝𝐮 𝐞𝐫 𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐭𝐟æ𝐫𝐝𝐢𝐠?” -> et eksempel, der er har hørt i workshops for teams, der illustrerer godt, hvordan perspektivet ændres. For nu er det ikke DIG, men bare TALENTET, der er lidt irriterende for mig.
Teams bliver stærkere hvis vi forstår os selv og hinanden
Vi skal bruge indsigt for at få udsyn
Vi skal forstå os selv, for at forstå andre og forskellene mellem os
Når vi forstår andre, så er det nemmere at acceptere forskellene
Når vi accepterer forskellene, så er det nemmere at respektere dem
Når vi respekterer dem, så begynder vi at værdsætte dem
Når vi værdsætter dem, så er det nnemmere at iscenesætte hinanden og skabe synergier.
Der skabes et fælles sprog, som gør, at vi ikke er lige så “berøringsangst”, som vi ellers kan være. For det er nemmere at tale om frustrationen ved et talent, end det er at tale om frustrationen ved en anden person.
Er du blevet nysgerrig på hvordan du kan udvikle dit team?